fredag

JORDBÆR RABARBER CRUMBLE

Lækker kage / dessert i en fart
Jordbær Rabarber Crumble
Jeg har prøvet en del crumblekager efterhånden, men denne opskrift, som jeg har fra min svigerinde, er en sikker vinder, hver gang der skal bages kage i en fart eller laves en lækker nem dessert. Man kan jo bruge enhver slags frugt bl.a. fungerer kagen rigtig godt med syrlige æbler eller stikkelsbær, men jeg elsker rabarberens syrlighed sammen med jordbær og kanelsukkeret giver bare kagen prikken over i'et.

Jordbær Rabarber Crumble

Til et stort tærtefad:

500 gr. Jordbær
5-6 stængler rabarber
150 gr. Smeltet smør/ margerine
125 gr. Sukker
125 gr. Havregryn
125 gr. Mel
1-2 spsk. Kanelsukker

Jordbær og rabarber renses og skæres i hhv. kvarte og ca. 1 cm. Kom frugten i et stort tærtefad. Smelt smøret og bland det med mel, sukker og havregryn i en skål. Drys frugten med kanelsukker og hæld "crumble-dejen" over. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. Server med flødeskum rørt med vanillekorn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar