Jordbærmarmelade med lakrids! |
Opskriften er oprindelig fra Lakrids by Johan Bülow... stødte på den i et "Idényt".. Jeg har dog ændret en smule i opskriften, så her er min version, som gav 5 gode glas marmelade.
Jordbærmarmelade med lakrids
1 kg. friske jordbær (eller 800 gr. frosne)
Korn fra 1 vaniljestang
Saft fra 1 citron
4-5 spsk. lakridspulver (prøv dig lidt frem - men vær obs på at lakridssmagen ændrer karakter når marmeladen køler)
6 dl. sukker
Rød gelatinepulver
Fremgangsmåde: Kom jordbær, vaniljekorn, de tomme vaniljestænger, citronsaft og lakridspulver i en gryde og sæt den over ved middel varme. Rør med jævne mellemrum.
Tilsæt sukker når jordbærerne er kogt så meget ud som du ønsker. Kog 5 minutter. Fisk vaniljestangen op. Da vi herhjemme ikke er så glade for hele bær i marmeladen, blender jeg den med en stavblender. Herefter tilsættes gelatinepulver og marmeladen koges yderligere et par minutter til passende konsistens.
Derefter hældes lakridsjordbærmarmeladen på skoldede atamonskyllede glas, som lukkes med det samme og vendes på hovedet i 3 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar