onsdag

JORDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS

Ny klassiker! Jordbærmarmelade med lakrids
Jordbærmarmelade med lakrids!
To ting har fyldt en del i køkkenet hjemme hos os på det seneste: jordbær...! og lakrids!... Efter at ungerne og jeg var ude og plukke jordbær i sidste uge, har den stået på Lakridskoldskål med jordbær, Marinerede jordbær med lakridscreme og til sidst, men ikke mindst, har vi sørme også fået lavet jordbærmarmelade med lakrids (selvfølgelig ; )). Hvis man er til lakrids og godt kan lide at give det traditionelle et twist, så er denne marmelade en sikker vinder og jeg tror, vi ender med, at må lave endnu en omgang, inden sommeren er omme!

Opskriften er oprindelig fra Lakrids by Johan Bülow... stødte på den i et "Idényt".. Jeg har dog ændret en smule i opskriften, så her er min version, som gav 5 gode glas marmelade.

Jordbærmarmelade med lakrids


1 kg. friske jordbær (eller 800 gr. frosne)
Korn fra 1 vaniljestang
Saft fra 1 citron
4-5 spsk. lakridspulver (prøv dig lidt frem - men vær obs på at lakridssmagen ændrer karakter når marmeladen køler)
6 dl. sukker
Rød gelatinepulver


Fremgangsmåde: Kom jordbær, vaniljekorn, de tomme vaniljestænger, citronsaft og lakridspulver i en gryde og sæt den over ved middel varme. Rør med jævne mellemrum.
Tilsæt sukker når jordbærerne er kogt så meget ud som du ønsker. Kog 5 minutter. Fisk vaniljestangen op. Da vi herhjemme ikke er så glade for hele bær i marmeladen, blender jeg den med en stavblender. Herefter tilsættes gelatinepulver og marmeladen koges yderligere et par minutter til passende konsistens.
Derefter hældes lakridsjordbærmarmeladen på skoldede atamonskyllede glas, som lukkes med det samme og vendes på hovedet i 3 minutter.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar