En ret vi har fået maaaange gange i løbet af vinteren... Jeg er helt pjattet med dahl - selvom det mildest talt ikke ser særligt indbydende ud, men denne linseret med grødet konsistens smager simpelthen SÅ godt og som bonus er den super sund og nem at lave. Opskriften her er fra Louisa Lorang... jeg plejer at lav 1 1/2 til dobbelt portion så er der nok til to dage (to voksne + to-tre børn). Hvis der er en sjat tilovers kan den blandes op med en god grøntsagsboullion og så har man den skønneste linsesuppe til tredjedagen.
DAHL MED AUBERGINE & MANGO / MELONSALAT
1 aubergine
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
2 spsk. karry
2 tsk. spidskommen
1 hakket rød chili
3 dl. røde linser (skyllede)
ca. 1 liter vand
salt
Olie til stegning
Skær auberginen i små tern og steg dem i rigeligt olie i 5-10 minutter i en stor varm gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med kort.
Tilsæt karry, spidskommen og chili. Steg kort.
Kom linserne i gryden og tilsæt halvdelen af vandet. Lad dahlen småsimre i 45-60 minutter eller til linserne er udkogte og dahlens konsistens minder om grød. Tilsæt løbende mere vand.
Smages til med rigeligt salt - prøv dig frem med lidt af gangen, men 1 spsk. med top er ikke skudt helt ved siden af.
Serveres med mango / melonsalat og naanbrød eller evt. indisk pandebrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar