fredag

OVN-OMELET MED JORDSKOKKER, SVAMPE & SPINAT


Et par gange om ugen får vi nem-nem mad herhjemme. Dvs. mad der kan laves på under 30 minutter inkl. forberedelse. Det kan være alt lige fra rugbrødsmadder til en form for æggeret. Omelet er et stort hit, fordi den jo kan varieres i smag med de grøntsager man har tilgængelig.
Variationen her med jordskokker, svampe og spinat er et stort hit. Smagen af jordskokker træder meget igennem og gør omeletten ekstra lækker og rund i smagen. Jeg bruger desuden hytteost og får på den måde ekstra protein med i retten.  Har man en rest kartofler stående, vil det også gøre sig godt i omeletten.

OVN-OMELET MED JORDSKOKKER, SVAMPE & SPINAT

4-5 jordskokker (mellemstore)
250 gr markchampignon
1-2 håndfulde spinat
1 løg
2 fed hvidløg
100 - 150 gr hytteost
4-5 spsk piskefløde
10 æg
Salt og peber
Purløg til topping
Lidt olie til panden

Rens grøntsager og dryp af.

Snit løg og hvidløg fint.

Skræl evt. jordskokkerne og skær dem i mindre skiver (ikke for tynde).

Skær champignon i skiver.

Snit eller pluk spinaten groft.

Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)

Slå æggene ud og pisk sammen med fløden og hytteosten. Tilsæt salt og peber.

Varm panden op og steg løg og hvidløg blanke i lidt olie. Tilsæt svampe og steg til de bliver let brune og den værste væde er væk. Tag evt. en skefuld fra til pynt. Tilsæt jordskokker og steg dem med et par minutter på panden.

Overhæld grøntsagerne med æggemassen. Sluk for varmen og drys spinaten i. Rør rundt og stil omeletten ind i den varme ovn med låg på. (Vær obs på at bruge en pande med låg, der kan tåle at gå i ovn).

Bag omeletten i 15-20 minutter under låg. Til sidst skrues op for varmen (ca. 210 grader varmluft) og låget tages af, mens omeletten bager yderligere 5 minutter.

Spis omeletten med en god grøn salat eller eller tomatsalat og til brød. Resten af familien får desuden gerne lidt bacon eller skinke (stegt i ovnen) til omeletten.


4 kommentarer:

  1. Den här ser så god ut Linda! Blev inspirerad att göra en liknande 👍 kram Anja (Myntan 😉)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at "se" dig her på bloggen Anja og hvor dejligt du kunne bruge opskriften til inspiration ♡ Kh Linda

      Slet
  2. Uhmmmmm det ser virkeligt lækkert ud.
    Vi elsker god og nem mad på en travl dag og har masser af æg fra egne høns, så vil da prøve.

    Min veninde lavede disse lækre gourmet bidder: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/06/gourmet-fingermadder.html

    Tak for inspirationen.
    Hans
    Team Hoffbeck Blog

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må være dejligt med egne høns og æg :) Håber I vil kunne lide omeletten! God weekend :9

      Slet