mandag

TANDOORIGRØNT, QUINOA TABOULEH & HUMMUS


Endnu en gang "let" hverdagsmad, hvor der er skruet godt op for både det grønne og for smagsoplevelsen. Det grønne miks kan laves med det "man lige har og hvad årstiden byder på".
Squash, broccoli, blomkål, peberfrugt fungerer alle rigtig godt sammen med tandoorikrydderiet og så er det grøntsager der mætter godt og længe.

Hummusen er lavet med hummusmix der forhandles af asaspice.dk og jeg synes, det giver den lækreste twist. Man kan evt. erstatte med spidskommen, lidt chili og tahin, hvis man ikke har den færdiglavede krydderiblanding til rådighed, men den er klart anbefalelsesværdig. Personligt er jeg ikke den store fan af tahin, men synes at balancen i denne krydderblanding er perfekt. Jeg har sat et link ind til forhandleren nedenfor.

HUMMUS:

200 gr. kikærter (sæt dem i blød i min. 12 timer)
1-2 fed hvidløg
1-2 tsk hummusmix
1/2 citron
1 1/2 dl. kogevand
1/2 dl. olivenolie
Drys: Rød dukkah

Skyl kikærterne grundigt efter i blødsætning.

Kog dem i rigeligt vand i 45-50 minutter. Lad dem trække 5 minutter med lidt salt. Tjek at de er færdigkogte.

Hæld kogevandet fra, men lad ca. 1 1/2 dl. blive tilbage og blend ærterne med olie, hvidløg, hummusmix, citronsaft og presset hvidløg (start med 1). Spæd evt. til med ekstra vand og olie. Drys evt. med lidt rød dukkah eller paprika.

QUINOA TABOULEH

250 gr. hvid quinoa
1/2 agurk
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
2 tomater
1 håndfuld mynte
Olivenolie
Citron
Salt + peber

Kog quinoaen efter anvisning på pakken.

Rens grøntsagerne og skær ud i små tern. Hvidløg presses.

Bland den kogte og afdryppede quinoa sammen med de øvrige ingredienser og smag til med olivenolie, citronsaft, hakket mynte , salt og peber.


TANDOORI GRØNT PÅ PANDE

1/2 broccoli
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 squash
2 store faste tomater
1-2 tsk tandoori krydderi
Salt + peber
Olie

Rens grøntsagerne og skær i mindre stykker. Brug også broccolistokken.

Varm lidt olie op i en dyb pande og sauter løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt broccoli og squash og vend rundt med tandoorikrydderi. Steg et par minutter.

Kom peberfrugt og tomattern ved og lad det stege 4-5 minutter under låg (vend af og til). Smag til med salt og peber.

Servér med lune pitabrød.


1 kommentar:

  1. Tak Cathrine! Det er også en rigtig lækker ret med masser af smag og skønne farver til øjnene :)

    SvarSlet