Sund og velsmagende mexikansk inspireret mad med et twist. Retten er nem at lave og er en virkelig lækker hverdagsret der mætter godt.
Pico de Gallo'en er min absolut yndlingssalsa. Købesalsa kommer ikke i nærheden af at smage ligeså godt som en frisklavet salsa, så den er lidt et must for mig, når det kommer til mexikansk mad. Skulle der være en smule broccolimix og salsa i overskud, så bland det sammen og gem til næste dags frokostsalat, hvor du evt. kan supplere den op med lidt frisk grøn salat og avokado. Smager helt fantastisk.
TACO MED BROCCOLI & KIKÆRTER
1 pakke bløde tacos (eller anden tortillatype)
Grøn salat
Pico de gallo (salsa)
3 modne tomater
1/2 rødløg
1/2 citron (el. tilsvarende limesaft)
1 hvidløg
1/2 frisk chili
4 spsk olivenolie
En god håndfuld frisk koriander
salt + peber
Rens grøntsager og skær løg og tomater i små tern.
Bland med presset hvidløg, olivenolie, hakket koriander og smag til med citron, salt og peber.
Guacamole
2 avokado
1/4 citron
3-4 spsk creme fraiche (kan udelades)
2 små fed hvidløg
1/2 tsk. chiliflager
salt
Fjern stenen fra avokadoen og skær kødet i små tern. Skrab det i en skål med en ske og mos det med en gaffel sammen med presset hvidløg og chili. Smag til med citron og salt. Vend evt. et par skefulde creme fraiche i.
Broccolimix
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 lille broccoli
250 gr kogte kikærter
3-4 tomater
1/4 citron
1/2 rød chili
Salt + peber
Olivenolie til stegning
Olivenolie til stegning
Rens grøntsager og skær løg og hvidløg i tern.
Del broccolien i små buketter og skær stokkeni små tern.
Skær tomater i små tern.
Varm lidt olie op i en pande. Steg løg og hvidløg blanke.
Tilsæt broccoli og kikærter og steg til kikærterne bliver let stegte. Vend rundt. Tilsæt tomater, chili og smag til med lidt citronsaft + salt og peber.
Varm de bløde tacos (tortillas) op i microovnen mellem to tallerkener og fyld dem med broccolimix, grøn salat, salsa og guacamole.
Inspiration til broccolimix: aarstidernes vegetarkasse
Inspiration til salsa: Foodfanatic
Ingen kommentarer:
Send en kommentar