torsdag

SOMMERPIZZA MED SQUASH & NYE KARTOFLER


Det bugner med lækre grøntsager lige nu og særligt de nye kartofler er helt uimodståelige. Kartoffelpizza er og bliver bare min favoritpizza og sammen med squash, friske solmodne tomater, frisk mozzarella, masser af hvidløg og et pift rosmarin, ja så har man den perfekte sommerpizza.



PIZZADEJ (2-3 runde pizzaer)

25 gr. gær
300 ml. lunkent vand 
1 spsk. olivenolie
1 spsk. groftkværnet salt
100 gr. durummel
200 gr. tipo 0
350. hvedemel (evt. lidt mere)

Opløs gæren i lunkent vand. 

Tilsæt olie og salt. Rør durum og Tipo 0 i vandet. 

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt godt i gennem (tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis den virker våd). 

Lad dejen hæve tildækket og lunt i en god times tid.

Pizzafyld

500 gr nye små kartofler 
1 squash 

1 frisk mozzarella
5-6 cocktailtomater
Frisk rosmarin

Hvidløgsolie

6-8 fed hvidløg
1/2 dl. olie
1/2 spsk. groftkværnet salt

Sæt en gryde vand over til kogning af kartoffelskiverne.

Tænd ovnen på 275 grader. 

Kartoflerne vaskes godt og skæres i ultrafine skiver (brug evt. et mandolinjern). Kom kartoflerne i spilkogende vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre i et dørslag. Tør dem efter i et rent viskestykke.

Skær squashen i meget fine skiver

Lav en hvidløgsolie af presset hvidløg, salt og olie.

Rul pizzadejen tyndt ud.

Pensl med hvidløgsolie og kom kartofler og squash på (gerne lagvist). Drys lidt frisk rosmarin over pizzaerne. Dryp med lidt olie.

Skru ovnen ned på 250 grader og bag pizzaerne nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter (hold øje med dem... kartoflerne skal være let gyldne og sprøde i kanterne)

Når pizzaerne er færdigbagte kommes cocktailtomater + mozzarella på lige inden servering.

Spis salaten med en god tomatsalat.

Et godt tip er at lade bagepladerne være i ovnen mens den varmes op og først komme dej og fyld på pladen lige inden den kommes i ovnen. Den varme plade fungerer som en pizzasten og er med til at give en ekstra sprød bund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar