Nu er det jo "lille-fredag" i dag og mener bestemt, det er en oplagt undskyldning for, at forkæle familien (inkl. mig selv ; )) med en lille kalorie-kleppert. Valget faldt på chocolate chip cookies og populariteten steg da også en betydeligt hos ungerne, da de kom hjem i eftermiddags i silende regn til nybagte cookies : ).
Tror endnu jeg har til gode, at møde nogen der ikke kan lide chocolate chip cookies. Endnu en skøn amerikansk klassiker. Denne opskrift er min yndlings og stammer fra "Suveræne Successer" (men har ændret den en smule). Disse cookies får den helt rigtige "chewy" konsistens, bløde i midten og sprøde udenpå og efter min mening rammer opskriften de ægte amerikanske cookies lige på sømmet. Jeg kan garantere, at chokoladebasserne her hitter blandt både børn og voksne og så er de tilmed hurtige og nemme at lave... tager ca. 30 minutter fra start til slut og så spreder der sig den skønneste duft i huset, mens de bager i ovnen. De er allerbedst, når de stadig er lidt lune... og nydes gerne med et stort glas iskoldt mælk eller en god kop friskbrygget kaffe : ) Yummy!
AMERIKANSKE CHOKOLATE CHIP COOKIES
(ca. 12 store)
120 gr. grofthakket mørk chokolade eller chokoladechips
135 gr. rørsukker
125 gr. blødt smør
1 æg
1/4 tsk. fint salt
1 vaniljestang (korn af)
180 gr. mel
1/2 tsk. bagepulver
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør smør, sukker og vaniljekorn godt sammen.
Tilsæt æg og salt.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend chokoladen i.
Del dejen i 12 og form små bolde. Sæt på bageplade (2 plader med 6 på hver). Tryk boldene let flade, men ikke for meget, da de flyder ud under bagning.
Bag ved 180 grader på næstnederste i rille i 9-11 minutter. De er færdigbagte, når kanterne er let gyldne. Vælger man at lave flere små cookies i stedet for 12 store forkortes bagetiden med et par minutter.
Lad cookies'ne køle af på en bagerist (træk dem over på bagepapiret eller flyt dem én for én med en spatel) men husk at smage en lun cookie, inden de er kølet helt af, for de er bare aller-allerbedst, når de stadig er lidt lune og chokoladen er lidt smeltet : )
Har lige lavet nogen og de smager fantastiskt!:)
SvarSletDet er jeg glad for at høre : ) De hitter også altid herhjemme, specielt når de er helt nybagte og stadig lidt lune ; ) mums...
SvarSletskal til at lave dem nu, glæder mig! :D
SvarSletOg så får jeg min kærste på besøg på søndag, så har jeg noget at forkæle hende med ;)
Hej Søren! Håber de blev gode og faldt i din kærestes smag : )
SvarSletSuper god opskrift! Rigtig lækre :)
SvarSletDejligt at høre og er glad for andre kan få glæde af opskriften : )
SvarSletKan man godt bruge vanilliesukker i stedet for mel??
SvarSletDe ser lækre ud:D
Hej Teddy
SvarSletTak de er også gode : )
Hvis du mener om man kan bruge vaniljesukker i stedet for vaniljekorn, så ja : ) prøv med 1-2 tsk... Men mel skal der altså til ; )
Mange hilsner
Linda
Super cookies!! Baked them for my office and they loved them!!:) Hope you will put more recipes in the future!!
SvarSletAlexandra
Hi Alexandra
SvarSletThank you... and will do ; )
I'm glad the translation worked out fine... that's always a tricky bit when it comes to recipes ; )
Linda
Hej Linda
SvarSletJeg tænkte på om man kunne putte saften fra en appelsin og måske noget muskatnød i dem?
Hej Dzejna
SvarSletDet kan du sikkert sagtens... ikke lige en variant, jeg selv har prøvet : ) Men du må da meget gerne lade mig vide, hvordan resultatet bliver, hvis du prøver det af... lyder da ret lækkert ; )
Kh
Linda
Dette er de bedste cookies jeg nogensinde har lavet!
SvarSlet- Taste like heaven!
Kan de fryses ned?
SvarSletDe ser rigtig gode ud :-)
Hej Simone
SvarSletSå langt er de aldrig kommet her i huset. De plejer at være væk i løbet af en dags tid og de fleste ryger mens de stadig er lune ; )
Jeg har lovet min datter at vi bager en omgang i morgen. Jeg prøver lige at smide en enkelt i fryseren, så skal jeg nok lige vende tilbage... ; )
Mange hilsner
Linda
Prøvede denne fantastiske opskrift, og den er vildt god! Måske jeg skulle lave dobbelt potion næste gang!? Hæhæ : )
SvarSletKan man ikke bruge almindelig sukker, i stedet for rørsukker?
SvarSletHej Ann - Det kan du sagtens... de bliver knapt så "chewy", men holder stadig 100 % :)
SvarSletMange hilsner Linda
Har lige prøvet opskriften, og det blev super godt :) Jeg brugte M&M's i stedet for hakket chokolade/chips og det fungerede også.
SvarSletEn ide til hvad man ellers kan lave er at tage to cookies, smide en stor kugle vanilieis imellem og så i fryseren et par timer - DET er også guf :)
Hej Nadia
SletLyder som en super ide med en is-cookie-sandwich... Det skal jeg da have prøvet... Lyder lige som noget for mig og ungerne her i huset :) Og uhmm ja, M&Ms er også altid et hit :)
Mange hilsner
Linda
super awesome opskrift, smager virkeligt godt, elsker dem, tak for opskriften :)
SvarSletAlice
Hej Alice
SvarSletTak skal du have og dejligt du kunne bruge opskriften.. det er også mine og resten af familiens absolut yndlingscookies :)
Mange hilsner
Linda
hvor kan men købe chokolade chips
SvarSletDu kan bruge grofthakket chokolade eller chokoladeknapper ;)
SvarSletHej Linda, super god opskrift!
SvarSletJeg kan nu også godt lide at putte nødder i så det giver lidt modspil fra alt det chokolade :)
Tak for alle de gode opskrifter.
Jeg elsker alt det chokolade, men de er også rigtig lækre med lidt nødder i... Og de bliver også gode når man erstatter lidt af melet med havregryn ;) Dejligt du kan bruge opskriften!
SletHej Linda,
SvarSletTusind tak for opskriften! Det er simpelthen de lækreste chokolate chip cookies - og jeg har altså tilbragt mine barndomsår i USA, så det siger ikke så lidt ;)
Jeg har lige en omgang i ovnen nu, men i stedet for mørk chokolade har halvdelen fået M&Ms og den anden halvdel hvid chokolade. Glæder mig til at smage resultatet.
Du skrev at man kan erstattet lidt af melet med havregryn: Kan du uddybe lidt? Hvor mange gram erstatter du med, og bliver cookierne stadig dejlig chewie?
Mange tak for opskriften, som gang på gang gør mig Årets Kæreste herhjemme :)
Hej Charlotte! 1000 tak for din dejlige kommentar! Det gør mig da rigtig glad at høre. Og uhmmm M&M og hvid chokolade... det kan kun blive godt :)
SletBum bum... lige hvor mange gram jeg bruger ved jeg simpelthen ikke for jeg hælder det lidt i på slump.... Men prøv at gå efter at få den nogenlunde samme konsistens i dejen ;)
Kan man bruge en blanding af hvid sukker og brun farin i stedet for rørsukker?:)
SvarSletDet vil jeg tro men har ikke prøvet det. Ved dog at mange kun bruger brun farin i deres cookies, så mon ikke? God fornøjelse :)
SletTak for god opskrift! smager fantastisk!!! :)
SvarSletDen bedste opskrift på cookies nogensinde! De er helt igennem lækre og har lavet dem gang på gang.
SvarSletkan men bruge mælk chokolade indested for mørke
SvarSletDet kan du sagtens.. de bliver lidt mere søde, så personligt foretrækker jeg den mørke :)
SletHvis man nu kommer til at putte lidt mere sukker i, tør kakao og mørk, lys og hvid, så bude det vel give 4 x Chocolate Chip :D
SvarSletHej. Hvis man laver dobbelt portion, tror du så, at man ville kunne bage halvdelen dagen efter, også opbevare dejen i køleskabet natten over?
SvarSletDet er jeg ret sikker på du godt kan. Jeg har ikke selv prøvet (laver som regel disse cookies som en sidste-øjebliks-der-kommer-gæster-lige-om-lidt-og-vi-har-ikke-noget-at-byde-på-ting), men har set andre opskrifter, hvor dejen blot skulle give endnu bedre cookies hvis den får lov at stå at hvile til dagen efter. Du må meget gerne vende tilbage med resultat :)
SletHejsa
SvarSletHvor kan jeg købe chokoladechips til de her cookies ??
Hej Lonni! Du kan købe dem i de fleste supermarkeder, enten de små chokoladechips, eller chokoladeknapper. Jeg har købt dem i både Kvickly og Bilka. Du kan også bruge en god hakket mørk chokolade :)
SletBedste hilsner og god fornøjelse med bagningen,
Linda
Har lige lavet en ordentlig omgang, og de er bare lækre! :-) Tusind tak for opskriften, den kunne bestemt blive brugt igen en anden gang!
SvarSletbagte dem i dag og wooooow hvor smagte de dog godt!!!!!!! MUMS!!!!
SvarSletHej Linda!:)
SvarSletJeg har en datter på ca. 12 år, vil du mene at opskriften er nem nok til at hun og hendes vendinde kan bage ~The Cookies~ selv?:)
Hej! Ja det vil jeg mene... og øvelse gør jo mester, så det er vel bare at kaste sig ud i det :) God fornøjelse.
SletHar lige bagt dem, da vi skal have gæster i aften, men de er allerede væk, hmmmm manden og teenageren i huset har guffet dem mens de var lune. Så nu må jeg igang med en ny potion, og så gemmer jeg dem sgu ;-))
SvarSletTusinde tak for en super perfekt opskrift.
Knus herfra, Bettina.
Ha ha ja sådan kan det jo gå. Og tak for din søde kommentar... Skønt opskriften sådan gør glæde rundt omkring :))
SletSuper godt nytår til dig.
SvarSletHar bagt disse fantatiske kager før men NU skal de sørme bages igen.
Skøn bloog du har, er vild med den:-)
Hilsen fra Bettina
Mange tak Bettina! Skønt at bloggen og opskrifterne kan bruges af andre :) Og godt (forsinket) nytår til dig (ser desværre først din kommentar nu)
SletNøj en god opskrift. Mine cookies blev super sprøde, og blev nydt i fulde drag :) Mange tak for den gode opskrift!
SvarSletDejligt du kunne bruge den og velbekomme.... åhh, får helt lyst til at bage cookies nu ;)
SletHej. :-)
SvarSletJeg står og skal lave sådan en portion i morgen - men jeg har lige et spørgsmål. Skal ovnen stå på varmluft? :-)
god opskrift - de skulle dog have dobbelt så lang tid i min ovn, som der står i denne opskrift ! =)
SvarSletHar bagt disse småkager med mine veninder og jeg må indrømme at de er de bedste jeg nogensinde har smagt!
SvarSletKan man undvære rørsukkeret? hvis man nu står og ikke har det
SvarSletDet er bare de bedste cookies ever, bruger denne opskrift denne gang. En sikker vinder, jeg får aldrig prøvet andre opskrifter da unger plederer for denne.
SvarSlet