Min opskrift på valnøddebrød har efterhånden har fulgt mig i så mange år, at papiret er helt krøllet, plettet og skøbeligt. Så det er vist en meget god idé, at få den lagt herind i digital form, så jeg hurtigt og altid kan finde den igen og igen, da det også er en meget populær opskrift herhjemme : )
Brødet får den lækreste sprøde skorpe og en skøn smag fra valnødderne. Det kan anbefales at bage 2 brød, da det hurtigt får ben at gå på ; )
VALNØDDEBRØD (1 stk.)
75 gram valnøddekerner
25 gram gær
2 1/2 dl. lunkent vand
1 spsk. sukker
50 gram smeltet smør
100 gram fuldkorns-hvedemel
1 tsk. salt
250 gram hvedemel
Skold valnødderne med kogende vand, dryp af og dup tørre. Hak nødderne groft.
Udrør gæren i 1 spsk. koldt vand.
Kog vand, sukker og smør op til smørret er smeltet. Afkøl til lunkent.
Rør gær, fuldkornsmel og salt i.
Rør 4/5 dele af hvedemelet i.
Vend nødderne i 1 spsk. mel og ælt dem i dejen.
Dejen æltes til den lige akkurat slipper fingrene (tilsæt evt. resten af melet) og formes til en kugle.
Stil dejen tildækket til hævning i ca. 1 time. Slå herefter dejen ned og form til et aflangt brød. Efterhæves på bageplade i 1/2 time. Skær en rille på langs (ca. 1 cm. dyb) i brødet. Drys med lidt mel.
Bages i 210 grader forvarmet ovn i ca. 30 minutter på midterste rille. Sæt en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen og sprinkl af og til brødet med vand (giver blank overflade)
Køl af på rist og server nybagt eller brug det evt. til en lækker sandwich.
Uhm, jeg elsker valnøddebrød - lige med en skive ost en kop friskmalet kaffe! Det ser lækkert ud :D
SvarSlet- Anne
Ja det er bare et hit : )
SvarSletRigtig god opskrift :) , hurtigt spist ;)
SvarSletDejligt andre får glæde af den : ) Og ja... man kan roligt fordoble portionen og bage to brød, for det får som regel hurtigt ben at gå på : )
SvarSlethvorfor kan jeg ikke få opskriften ud på print, der er kun billeder på?
SvarSletHej
SletHvis du klikker på det lille grå "Print" ikon under opskriften, skulle du gerne få en printvenlig version? Alternativt prøv at klikke på pdf, når du har klikket på "print-ikonet" og den skulle du gerne kunne gemme/åbne/printe... Jeg har lige lavet en test og har ikke problemer... så håber det lykkes for dig.
Mange hilsner
Linda
Har lige bagt det lækre brød. Men bunden er helt blød? Havde sat vand under som skrevet.
SvarSletDet har jeg aldrig oplevet, så det ved jeg ikke, men der kan jo være stor forskel fra ovn til ovn. Måske skal du skrue lidt op for temperaturen eller prøve med varmluft?
SletJa, mit brød blev nu også blødt i bunden men det smagte rigtig godt alligevel.
SvarSletDejligt at smagen blev god, men det skal nu egentlig ikke have en blød bund. Prøv evt. at varme bagepladen op sammen med ovnen (varm evt. op til 250 grader og skru så ned på de 210 når brødet skal ind) næste gang, så den er max varm når dejen lægges på og så direkte ind i ovnen. Det gør jeg altid, når jeg bager pizza og andre brød, jeg gerne vil have en ekstra sprød bund på, i stedet for at bruge en bagesten! Så håber jeg det giver sprød bund hos jer også :)
Slet