mandag
QUESADILLAS MED GRØNKÅL & FETA
Jeg arbejdede engang som tjener på en mexikansk restaurant og der var bare ikke noget bedre end, når kokken lavede sine überlækre quesadillas. Jeg elsker stadig en "ægte" quesadilla godt fyldt med ost, men synes også, det er sjovt, at eksperimentere lidt med sundere udgaver. I sidste uge havde aarstiderne quesadillas med grønkål på vegetarmenuen. Jeg arbejdede lidt videre med opskriften og endte med en lækker quesadilla med grønkål, tomat og feta. Sammen med en god guacamole smager den helt fantastisk og så er den væsentlig sundere end traditionelle quesadillas.
QUESADILLAS MED GRØNKÅL & FETA
8 små tortillas
4 store stilke grønkål
3-4 tomater
1 stort løg
2 fed hvidløg
50 gr feta
50 gr revet ost
salt & peber
Fjern grønkålen fra den inderste grove stilk, skyl og snit kålen fint. Lad den dryppe af i en si.
Skyl tomater og løg. Skær begge dele i små tern.
Snit hvidløg fint.
Steg hvidløg og løg blanke i en sauterpande, kom grønkålen i og lad den falde sammen. Tilsæt tomater og smag til med lidt salt og peber.
Kom grønkålsblanding ovenpå 4 tortillas, smuldr feta over og drys med revet ost. Kom en tortilla oven på hver bund og bag dem i ovnen ved 150 grader i 5-10 minutter (til osten smelter). Alternativt kan de laves på en tør grillpande.
Servér med guacamole og salat.
GUACAMOLE
2 avokado
1 1/2 fed hvidløg
4-5 spsk cremefraiche
chiliflager
citronsaft
Flagesalt
Fjern sten fra avokadoerne og skær i fine tern. Skrab avokadokødet ud af skallen med en ske og mos det groft med en gaffel.
Bland med presset hvidløg, lidt chili og citronsaft. Smag til med salt.
inspiration: aarstiderne.com
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Nu får jeg så meget lyst til quesadillas, mmm :-)
SvarSletDet er også bare en favoritspise : )
Slet