fredag

PITA MED SAMBAR RISTEDE KIKÆRTER & BLOMKÅL


Der er langt mellem blogindlæggene, da vi stadig har en del ting at tumle med i familien med hhv. mine forældres og datters sygdom, så det der med at få griflet opskrifter ned og blogge om dem, bliver lidt på må og få. Men vi får da stadig mad og en del af det kommer på instagram


Retten her er en skøn og enormt nem lille hverdagsret, som også er perfekt at tage med i madpakken. Man kan spise den som den er eller evt. kombinere med lidt stegt kylling, hvis ikke man er til vegetarversionen. Den er lavet med det indiske krydderi sambar (kan bl.a. købes online her), men kan også laves med karry og evt. lidt chili hvis ikke man lige har sambar på krydderihylden.

PITA MED SAMBAR RISTEDE KIKÆRTER & BLOMKÅL

Pitabrød (her er brugt frosne fra Coop)

1/2 blomkål
250 gr kikærter (sat i blød dagen før og koges i ca. 35-40 minutter)
2 tsk sambarkrydderi
Olivenolie
Salt

Salat

Cremefraiche
Purløg
Salt

Rens blomkål og del den i småbukketter. Stokken skæres i små tern.

Bland blomkål og kikærter i en skål med 3-4 spsk olivenolie. Vend rundt med sambarkrydderi. Rist blandingen på en pande ca. 10 minutter. Vend jævnligt. Kan også ristes i ovnen ved 225 grader i ca. 10 - 15 minutter.

Lav en cremefraichedressing med friskklippet purløg og urtesalt.

Serveres i varme pitabrød med grøn salat og cremefraichedressing. Servér evt. sammen med rosiner og ristede mandler.



2 kommentarer:

  1. Blev altså virkelig sulten efter præcis stegte kikærter med blomkål, da du delte billedet på Instagram - er VILD med det sprøde, nøddeagtige og spicy på en gang.
    Og alt for længe siden jeg har lavet det, så derfor satte jeg kikærter i blød i går og vil lave blandingen til en lækker øko kylling i aften. Måske i en lidt anden udgave, og måske sniger der sig bergamotte ind, hvem ved ;-)

    Sikke noget med sygdom i familien, ønsker bedring og fremgang for jer!

    La Cucina Nada

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nada

      Tak for din hilsen... ja det er en meget hård tid på familiefronten, men vi satser stærkt på, at 2014 må byde på bedre tider, selvom vi jo også ved, at vi står over for nogle svære udfordringer.

      Jeg er også vild med de stegte kikærter og blomkålen... uhm... der kommer blomkål virkelig til sin ret. Jeg får bergamotter ind ad døren på torsdag og glæder mig til at lege lidt med dem... skal i hvert fald vejen forbi din marmeladeopskrift :)

      Kh Linda

      Slet