Gang på gang vender jeg tilbage til disse fantastiske nødder. Man kan variere nødder og kerner efter egen smag og efter hvad køkkenskabet har at byde på. Jeg har her brugt sukker til at glasere nødderne med, men de kan sagtens laves med honning eller ahornsirup, hvis man foretrækker det.
Brug f.eks. nødderne som snack, til ost eller som knas til salaten.
SØDE & SALTE NØDDER
3-4 spsk sukker
3-4 dl blandede nødder og kerner
(her har jeg brugt hasselnødder, mandler, græskarkerner)
Flagesalt
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt sukkeret i en pande.
Når det er helt smeltet kommes nødder og kerner ved. Vend rundt så karamellen fordeles jævnt.
Tag panden af varmen, drys med salt og kom nødderne på en bageplade med bagepapir.
Rist dem i ovnen i 10-15 minutter. Tag nødderne ud go drys evt. med lidt ekstra salt. Skil nødderne med to gafler og lad dem køle helt af.
Uhm og så med et lille twist af rosmarin ;-)
SvarSletÅh ja... det er også bare godt :) Mums!
Slet