lørdag

CANNELLONI MED GRØNKÅL & SVAMPE

Lækker cannelloni med grønkål, svampe & feta + enkel salat med grønkålschips

Disse cannelloni blev til som resultatet af, at få tømt køleskabet for diverse rester, men de blev så gode, at jeg er nødt til at få griflet opskriften ned, så jeg kan lave dem igen en anden god gang. Grønkålen kan evt. erstattes af spinat, hvis ikke lige frisk grønkål er tilgængeligt.


CANNELLONI MED GRØNKÅL, SVAMPE & FETA

1 bundt grønkål ca. 300 gr
2 små løg
2 fed hvidløg
2 portobellosvampe
1 håndfuld frisk basilikum
180 gr fetaost
50 gr revet parmesan
1 pakke friske fuldkornslasagneplader
1/2 liter mornaysauce
1 lille nip revet muskatnød
olie
peber

Skyl grønkålen grundigt og fjern de værste grove stilke. Tag ca. 100 gram fra til grønkålschips til topping og salat.

Snit resten af grønkålen fint.

Snit løg og hvidløg fint.

Rengør svampene og skær i skiver.

Skyl basilikum.

Varm lidt olie op i en sauterpande. Kom løg og hvidløg i. Steg til løgene er blanke. Tilsæt svampe og grønkål. Når grønkålen falder sammen tilsættes feta, ca. 30 gr parmesan, basilikum og ca. 1 1/2 dl mornaysauce. Smag til med peber og muskatnød. Salt er ikke nødvendigt, da fetaen og parmesanen er salt i sig selv. Lad fetaen smelte og tag blandingen af varmen. Jeg blendede blandingen med en stavblender for cremet konsistens, men den kan sagtens bruges som den er.

Fyld hver lasagneplade med 2-3 spsk fyld og rul dem sammen. Lægges tæt i et ovnfast fad med lukkesiden nedad. Overhældes med resten af mornaysaucen og drysses med den sidste parmasan.

Bages til toppen bliver gylden, ca. 20 minutter ved 200 gr. Når cannellonien er færdigbagt skal den trække i et kvarters tid.

GRØNKÅLSCHIPS (til topping & salat)

Ca. 100 gr grønkål
ca. 3/4 spsk Olie
1/2 tsk salt

Fjern de værste stilke fra den vaskede og tørrede grønkål. Pluk i mindre stykker.
Put kålen i en pose med olie og salt. Bland godt rundt så salt og olie fordeles jævnt.

Bred kålen ud på en bageplade og bag i ca. 8 min. Hold øje med kålen... nogle bliver hurtigere færdige end andre, så tag dem evt. fra før.

Halvdelen af kålchipsene serveres ovenpå cannellonien og resten blandes i en enkel salat med vinaigrette (se opskrift).

Lækker cannelloni med grønkål, svampe & feta + enkel salat med grønkålschips

Ses vi på FacebookBloglovinInstagram eller Pinterest? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar