Dette indlæg må høre under "bedre-sent-end-aldrig-katagorien", for det er over en måned siden, vi fik denne lækre gnocchiret. Jeg ved, at nogle af jer, der læser med herinde, også følger mig på Instagram. Det er jeg rigtig glad for og flere har spurgt efter opskriften på retten her på Instagram. Det er også en ret jeg ofte selv vil komme til at lave igen, så opskriften skal naturligvis på bloggen. Desværre har der bare ikke været så meget krudt til, at følge med og få opdateret bloggen, som jeg egentlig gerne ville, så derfor bedre sent end aldrig.
Gnocchi (udtales 'nokkhie') er den lille italienske kartoffelbolle, der fungerer som et rigtig godt alternativ til pasta. Man kan stege den, koge den, spise den i en varm ret som her, men den lille kartoffelbolle fungerer også super afkølet som f.eks. i denne skønne Gnocchisalat med tomat & feta.
GNOCCHI RATATOUILLE
1 pose gnocchi (400 gr)
1 håndfuld mandler
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 squash
1 aubergine
4-5 tomater eller 12-14 små tomater
Olivenolie
Hvid balsamico
Et nip sukker
Evt. lidt citronsaft
Salt & peber
Kog en liter vand i en elkedel.
Rist mandler på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem.
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Skyl tomater, squash og aubergine. Skær i fine tern. Tomater i små stykker.
Steg løg, hvidløg, squash og aubergine i rigeligt olie ved middel varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt tomaterne og varm igennem. Smag til med salt, eddike, et lille nip sukker og evt. lidt citron.
Imens kommes gnocchi i kogende vand. tilsæt lidt salt og kog dem møre. De er færdige når de popper op til overfladen (efter ca. 2-3 minutter)
Afdryp gnocchierne og vend dem med ratatouillen. Drys med hakkede mandler og servér med godt brød og salat.
Inspiration aarstiderne.com (vegetarkassen)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar