tirsdag

TOMATSUPPE


Et af lyspunkterne ved efteråret, er alle de skønne supper der findes. Vi får suppe ca. en gang om ugen for tiden, både fordi de smager godt, men også fordi ungerne elsker suppe og det er nemt at lave. Tomatsuppen her er lavet på under en halv time, den mætter godt, har masser af smag og varmer skønt på kolde mørke dage.


HVERDAGSTOMATSUPPE

2 løg
4-5 fed hvidløg
1/2 rød chili
2 flasker mosede tomater (á 500 ml)
1 citron
1/2 liter grøntsagsbouillon
salt, peber, et lille nip sukker
Semidried tomater (se opskrift)
Frisk basilikum
Olivenolie

Hak løg og hvidløg fint.

Rens chilien, fjern kernerne og hak den fint.

Varm lidt olie op i en tykbundet gryde.

Svits løg, hvidløg og chili til løgene bliver blanke.

Tilsæt de mosede tomater og kog igennem 5-10 minutter.

Tilsæt grøntsagsboullion og kog op. Smag til med citronsaft, salt, peber, et lille nip sukker og krydr med friskhakket basilikum. Pynt med semidried tomater og servér sammen med godt brød.

2 kommentarer:

  1. Uhm den lyder lækker! Og hvor lækket med semidried tomater på toppen - dobbelt op med tomater! Ikke dårligt (;

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha.. ja det er tomat med tomat på, men det giver et virkelig lækkert twist :)

      Slet