Jeg er så glad for, at det er sæson for jordskokker, for jeg elsker de små sprøde knolde. De bliver flittigt brugt både som rå i ultratynde skiver i salater, i suppe, bagte, som chips og som her i den bedste gratin, man efter min mening kommer i nærheden af.
JORDSKOKKEGRATIN
1 kg jordskokker
1 kg kartofler (gerne bagekartofler eller anden melet kartoffel)
4 fed hvidløg
2 store løg
2 tsk. tørret rosmarin eller et par friske kviste
6 dl madlavningsfløde
salt & peber
1 spsk citronsaft (kan udelades)
Evt. lidt revet parmasan eller anden ost.
Rens og skræl jordskokker og kartofler.
Snit jordskokker og kartofler i skiver og kom dem i en tykbundet gryde.
Fjern skræl fra løg og hvidløg og skær i skiver. Kom dem i gryden.
Tilsæt fløden, rosmarin. Kog ved middel/svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 225 grader. Kom gratinfyldet i et ildfast fad, drys evt. med parmasan og gratinér i ca. 10 minutter til overfladen bobler op og bliver gylden.
Servér gratinen som tilbehør til aftensmaden sammen med en god vintersalat og evt. bagte rodfrugter.
Inspiration: Spis Bedre
Ingen kommentarer:
Send en kommentar