onsdag

NEM AFTENSMAD: QUESADILLAS MED MEXIKANSK SALAT & PICO DE GALLO


Quesadillas med mexikansk salat og pico de gallo

Quesadillas, i en eller anden afskygning, er ofte på madplanen herhjemme. Det er hurtigt at lave, smager forrygende og kan let kombineres med evt. lidt grillet kylling, hvis man ikke vil køre rent vegetarisk. Udgaven her er kun med ost, men skal spises med den lækre hjemmelavede Pico de gallo (salsa). Det er nemt og lækkert, at lave sin egen salsa, man kan skære ingredienserne i hånden og få en mere grov salsa, eller gøre som her, hvor foodprocessoren hjælper med at lave den lækre pico de gallo. Vores børn kan rigtig godt lide krydret mad og også chili, men jeg har brugt en lidt mildere rød chili her, så den er knap så krads og dermed også mere børne-og-sart-mave-venlig.


QUESADILLAS MED MEXIKANSK SALAT & PICO DE GALLO

6 store tortillas med hvidløg
150 gr revet cheddar

250 gr cherrytomater
1 potte koriander
3/4 rød chili
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1/2 lime
1/2 tsk sukker
Salt

1 icebergsalat
1 grillet majs (eller 1 lille dåse majs)
1/4 rød chili
1 rødløg
2 avokadoer
Frisk koriander

Tænd ovnen på 150 grader.

Skyl tomater og halvér dem. Skær løg i grove stykker. Pres hvidløget og skær chilien i mindre stykker (fjern evt. kerner). Kom det hele i en foodprocessor sammen med sukker, salt, limesaft og koriander. Blend til en ensartet fin salsa.

Læg 3 tortillabunde ud på bageplader. Fordel revet cheddar på og læg en tortillabund ovenpå som låg.

Bag dem ca. 10 minutter, gerne med en bageplade ovenpå, så de forbliver bløde. Hvis du har mulighed for at smide dem på en grill i stedet for ovn, bliver resultatet ekstra lækkert. Alternativt kan de varmes på en tør pande. De er færdige når osten er smeltet. Skæres i mindre trekanter.

Imens quesadillaerne er i ovnen, skylles salaten og skæres fint. Fjern sten fra avokadoerne og skær dem i tern. Skrab kødet ud med en ske. Anret salaten med avokado, rødløg, majs, chili og frisk koriander.

Servér med quesadillas og pico de gallo.

Quesadillas med mexikansk salat og pico de gallo

Quesadillas med mexikansk salat og pico de gallo

Quesadillas med mexikansk salat og pico de gallo

Foto: Linda Hyldal // mitlivskogebog.com 
Inspiration: Vild med grønt // Louisa Lorang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar