Ligeså snart der er lidt efterår i luften får jeg bare den vildeste craving efter suppe. Jeg har vist skrevet om suppen her før, men der er snue i luften, i hvert fald her i huset, og så er denne grøntsagssuppe bare genial til at jage baktusserne væk. Den er oveni købet nem at lave og man kan variere grøntsagerne lige efter det grøntsagsskuffen gemmer på.
Så næste gang du ikke ved, hvad du skal lave til aftensmad... eller du har en masse grøntsager du ikke når at få spist... eller hvis du bare ikke rigtig føler, du har tiden eller energien til at lave aftensmad, men egentlig føler du trænger til noget sundt, så giv endelig suppen her en chance. Jeg synes, suppen bliver ekstra god når, der er godt med løg og porrer i, så det bruger jeg stort set altid, men ellers varierer jeg de øvrige grøntsager mellem peberfrugt, gulerødder, squash, persillerod osv. osv. alt efter hvad årstiden har at byde på.
SUND GRØNTSAGSSUPPE PÅ 30 MINUTTER
2-3 porrer
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød snack peberfrugt
5 store gulerødder
200 gr pikant flødeost
1 1/2 liter grøntsagsboullion
Lidt olivenolie
frisk timian
Peber
Rens grøntsagerne og snit dem fint. Skær gulerødder i tern.
Svits porrer, løg og hvidløg til de bliver blanke i lidt olivenolie i en tykbundet gryde.
Tilsæt peberfrugt i mindre tern og gulerødder 1-2 minutter uden det tager farve.
Tilsæt boullion og lad det koge 5-10 minutter.
Skru ned for varmen. Tilsæt pikantosten og lad den smelte langsomt. Når osten er smeltet er suppen færdig. Pynt med lidt frisk timian.
Foto: Linda Hyldal // mitlivskogebog.com
Ingen kommentarer:
Send en kommentar