tirsdag

SEMIDRIED TOMATER (IGEN)

Langtidsbagte semidried tomater

Jeg har delt opskriften på disse lækre tomater et par gange efterhånden og referer ofte til dem, for de er bare så hamrende gode, at de godt kan tåle en gengivelse :) Tomaterne kan pifte enhver halvkedelig sandwich op, trylle med salater og giver lige det der ekstra lækkerhed til tapasbordet. Det er vist kun fantasien der sætter grænser og fortryllende gode det er de i hvert fald.



LANGTIDSBAGTE SEMIDRIED TOMATER 

Ca. 500 gr cherrytomater
1 1/2 dl olivenolie
1 - 2 tsk sukker (alternativ dryppes med ahornsirup)
4-5 fed hvidløg
1-2 spsk Santa Maria krydderurtemix med hvidløg (eller brug hvad du har af spændende krydderier i skabet)
lidt tørret oregano + basilikum
Flagesalt
Peber
Frisk timian

Vask tomaterne og halvér dem (gerne på "mavesiden"). Læg dem i et ildfast fad.

Pil og skær hvidløg i tynde skiver og drys dem over tomaterne.

Drys med sukker, krydderier, salt, lidt peber og dryp olien over.

Læg til sidst frisk timian ved og stil i ovnen på 90-100 grader i ca. 4 timer. Ca én gang i timen dryppes med lidt ekstra olie (eller saml væden op fra fadet og dryp over).

Kan opbevares et par uger på glas overhældt med olie.

Se også langtidsbagte semidried tomater med rosmarin og balsamico

Foto: Linda Hyldal // mitlivskogebog.com

8 kommentarer:

  1. De ser helt fantastiske ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! De er akkurat lige så gode som de ser ud :))

      Slet
  2. Ser så ljuvliga ut Linda och bilden är fantastisk! Jag ska helt klart göra dessa någon helg. Kram Anja (myntan 😉) 💕

    SvarSlet
  3. Mange tak Anja. De er virkelig også gode :))

    SvarSlet
  4. Hvor længe kan de holde i køleskabet? :) p.s. Elsker din blog, så lækre opskrifter :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Annica. Sikke dejligt at høre :) De kan sagtens holde sig et par uger (måske endda længere i køleskabet, så længe du hælder olien ved. Vi spiser dem ret hurtigt, så ved ikke helt. Men vil tro at de kan holde sig endnu længere uaåbnet, hvis du hælder dem på varme sterile glas (igen sammen med olien) og gerne lige når de kommer ud af ovnen.

      Slet