mandag

KNÆKBRØD MED KERNER

Knækbrød med kerner på 30 minutter - Mit livs kogebog

Yndlingssnacks: Jeg får i perioder flip med knækbrød... altså den hjemmebagte slags. Resten af familien er heldigvis også glade for denne lille lækre sunde snack og vi kan snildt sætte en portion til livs i løbet af en dags tid eller to. Knækbrødene kommer gerne med som supplement i ungernes frugtposer og kan spises som de er, med ost eller med en god marmelade f.eks. den med jordbær & lakrids.

Opskriften her er SÅ nem at gå til og jeg lover, man står med de mest fantastisk lækre knækbrød efter kun 30 minutter. Den er fundet på Sofies blog

KNÆKBRØD MED KERNER

1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner usaltede
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 tsk bagepulver
2 tsk flagesalt med lille top
3,5 dl hvedemel
2 dl vand
1 1/4 dl olivenolie

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Tilsæt vand og olie. Rør godt sammen. Jeps det skal være klistret :)

Sæt to bageplader frem.

Del dejen i to og rul den ene halvdel ud mellem to stykker bagepapir til den passer til en bageplade. Flyt den over på bagepladen og fjern øverste stykke papir. Rul herefter anden halvdel ud mellem to stykker bagepapir og flyt til bageplade #2.

Med en pizzaskærer ridses dejen op i passende stykker knækbrød.

Bag ved 200 grader i 15 minutter. Hvis begge plader er i ovnen på samme tid skal bagetiden evt. forlænges og byttes rundt midtvejs i bagetiden afhængigt af din ovn.

Når knækbrødene er gyldne, tages de ud og afkøles på bagerist. Herefter kan de små lækre brød knækkes og nydes :)


Ses vi på FacebookBloglovinInstagram eller Pinterest? :)

2 kommentarer:

  1. Dem laver jeg også, de er fantastiske!
    Har man først smagt dem, stiller man sig ikke tilfreds med købe-knækbrød længere ;-)
    http://www.madling.dk/opskrifter/brodboller/knaekbrod/

    SvarSlet
  2. Ja de er nemlig så... og så nemme! Bliver også supergode med en håndfuld tørrede tranebær i... uhhmmm :) Dine ser også lækre ud... god idé med birkes :)

    SvarSlet