tirsdag

GRØNKÅLSPESTO


Vi er blevet rigtig glade for grønkål her i huset og spiser bl.a. rigtig mange grønkålschips, som i sær børnene elsker og så bruger vi kålen som base i salat og drikker en del smoothies med kål også. Her er grønkålen brugt i en lækker pesto, som også sagtens kan laves med andre nødder eller kerner end cashewnødder, som jeg har brugt her, ligesom den fungerer fint uden basilikum.


Jeg har dog en stor potte basilikum stående i mit køkken, der bare bliver ved med at yngle fine grønne blade, så der røg et par gode håndfulde i pestoen sammen med grønkålen. Smagen er fin og lækker, en anelse mere bitter end en ren basilikumpesto og så er den proppet med gode vitaminer og fibre fra kålen. Grønkål har  desuden antiinflammatorisk virkning og da Rosa heldigvis er vild med den grønne darling, er det bare en ekstra bonus ift. kampen mod hendes børnegigt.

Pestoen gør sig godt både til pasta, til salat, som dip til grøntsager og som smørrelse i sandwich. Kan holde sig en lille uges tid på køl.

GRØNKÅLSPESTO
(ca. 250 ml.)

5 dl grønkål
2 dl basilikum
1 dl cashewnødder
1 dl olivenolie
1 citron (saften og revet skal)
2 fed presset hvidløg
30 gr revet parmesan
Salt / peber

Vask grønkål og basilikum. Fjern de grove midterste stilke fra kålen.

Blend alle ingredienser sammen.

Smag til med citronen, salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis du gerne vil have en mere flydende pesto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar