torsdag

NUDLER MED GRØNT & TOFU I WOK


Helt enkelt og nemt mad på 30 minutter fra Aarstidernes vegetarkasse. Dvs. jeg lavede lidt om på indholdet af grøntsager, da der egentlig hverken skulle have været grønkål, lilla gulerødder eller peberfrugt i, men det lå lige der i køleskabet og skulle bruges og de erstattede så alm gulerødder og en pak choi som ikke var i live længere. Ellers har jeg for en gang skyld været rimelig (arhhremm sådan da) tro mod originalopskriften og synes, det var en skøn og nem hverdagsret, der mættede godt og længe.



NUDLER & GRØNT I WOK

1 pk. nudler (evt. soba eller risnudler)
1 pk røget tofu
3 fed hvidløg
3/4 grøn chili
1 porre
3-5 gulerødder (evt. lilla og gule)
1 rød peberfrugt
5-6 dl grønkål 
Olie til stegning
1/2 citron
Soya

Sauce

Ca 3/4 dl. hoisin sauce
1/4 grøn chili
1 fed hvidløg
1/2 citron (saft + revet skal)
Lidt salt

Skær tofuen i små mundrette tern.

Rens grøntsagerne.

Snit chili og hvidløg fint.

Snit porre og gulerødder fint på skrå.

Snit peberfrugt i fine strimler.

Frigør grønkålen fra de grove stilke og pluk den i små fine blade.

Sæt en gryde saltet vand over. Når vandet koger kommes nudlerne i. Skru ned for varmen og rør rundt. Hæld vandet fra efter 3 minutter og dryp nudlerne af i et dørslag.

Imens varmes lidt olie op i en wok. Lad den blive meget varm. Steg tofuen så den bliver let gylden på alle sider. Den suger en del olie til sig. Lad herefter tofuen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Varm lidt nyt olie op og lynsteg hvidløg, porre og chili. tilsæt gulerødder, peberfrugt og grønkål. Vend rundt. Til sidst vendes nudlerne og den stegte tofu i. Smag til med lidt citronsaft og soya. Servér sammen med hoisin sauce og soya.

Sauce: Bland finthakket chili, hvidløg og citron med hoisin sauce. Smag til med lidt salt.

Tofuen kan erstattes eller suppleres af lynstegt kød eller kylling.

Inspiration: Aarstiderne.com



Ingen kommentarer:

Send en kommentar