Vegetarisk smørrepålæg til en rugbrødsklapsammen eller bare som et lækkert alternativ til den traditionelle hummus. Denne hummus er velegnet til begge dele. Brug den i en sandwich, i burgeren, som dip eller på rugbrød med en masse af de friske solmodne tomater der er lige nu ovenpå.
Uanset hvad, så er smagen intens og utrolig lækker... der er sådan lidt Italien-møder-mellemøsten over den :) Jeg ville faktisk have lavet denmed koriander, men de var løbet tør i butikken, så det blev i stedet til basilikum... og mums for det :) Basisopskriften er mere eller mindre den, jeg normalt bruger til hummus tilsat soltørrede tomater & basilikum.
HUMMUS MED SOLTØRREDE TOMATER & BASILIKUM
200 gr. kikærter
2-4 fed hvidløg (i halve)
Saft fra 1/2 citron
Lidt god olivenolie
ca. 1 tsk. spidskommen
Groft salt + peber
Evt. lidt vand
12 - 14 soltørrede tomater (i krydderolie... jeg brugte dem i pose fra Delicata)
1 par gode håndfulde basilikum
12 - 14 soltørrede tomater (i krydderolie... jeg brugte dem i pose fra Delicata)
1 par gode håndfulde basilikum
Efter iblødsætning skylles kikærterne grundigt i koldt vand. Kog dem sammen med de halve hvidløgsfed i letsaltet vand i minimum 45-60 minutter. (Kikærterne skal være helt møre).
Blend herefter kikærterne og hvidløgene med en stavblender eller i en foodprocessor med en sjat af kogevandet.
Tilsæt olivenolie og evt. lidt vand gradvist til hummussen har den ønskede konsistens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar